DISM Nedir? Windows 10 Sistemi ve Hizmetlerini Onarma

Bu yazımda, DISM Nedir ve Windows 10 / 8.1 / 7’de bir Windows Sistem dosyalari ve hizmetlerini onarma için DISM Aracının nasıl kullanılacağını anlatacağım. System Update and Readiness Tool veya CheckSUR aracı, Windows bilgisayarınızı çeşitli donanım arızalarından veya yazılım sorunlarından kaynaklanabilecek tutarsızlıklara karşı tarar ve bu bozulması giderebilir. Windows 10/8 ve Windows Server’da Gelen Kutusu Bozukluğu Onarımı, CheckSUR işlevlerini Windows’a getirir. Aracı edinmek için ayrı bir indirme yapmanız gerekmez.

Okumanızı Tavsiye Ederim: Önce DISM mi SFC mi? Windows 10’da ilk olarak ne çalıştırmalıyım?

Windows bileşen deposu bozuk!

DISM Nedir

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them. Details are included in the CBS.log

Bu hatayı görüyorsan DISM ile çözeceğiz.

DSIM Nedir? Windows 10 Sistem Dosyalarını Nasıl Onarabilirim?

Bir Windows kullanılamaz duruma gelirse, dosyaları güncellemek ve sorunu düzeltmek için Deployment Imaging and Servicing Management (DISM) aracını kullanabilirsiniz. Sistem tutarsızlıkları ve bozulmaları durumunda, bu mevcut anahtarlarla birlikte Cleanup-Image işlevini kullanarak DISM aracını kullanabilirsiniz.

Öncelikle CMD’yi yönetici olarak çalıştırın ve ardından komutu girin: Dism / Online / Cleanup-Image

1- /ScanHealth:

Bu, bileşen deposu bozulmasını denetler ve C: \ Windows \ Logs \ CBS \ CBS.log yolsuzluğunun kaydedildiğini, ancak bu anahtar kullanılarak herhangi bir bozulmanın giderilmediğini kaydeder. Bu, varsa yolsuzluğun günlüğe kaydedilmesi için kullanışlıdır. kullanın:

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Bu 10-15 dakika sürebilir.

2] /CheckHealth:

Bu, kayıt defterinde bir bileşen bozulması işaretleyicisinin bulunup bulunmadığını denetler. Bu sadece şu anda yolsuzluğun olup olmadığını görmenin bir yoludur. Bunu salt okunur bir CHKDSK olarak düşünün. kullanın:

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Bu bir dakikadan az sürebilir.

3] /RestoreHealth:

Bu bileşen deposu bozulmasını denetler, eğer varsa bozulmayı C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log dosyasına kaydeder ve Windows Update’i kullanarak bozulmayı DÜZELTİR.

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bu işlem, bozuk sistem dosyası düzeyine bağlı olarak 15 dakika veya daha fazla sürer.

Bu işlemleri gerçekleştirmek için yükseltilmiş bir Komut İstemi açmanız gerekir. İlk olarak, bozukluk olup olmadığını ve bozulmanın veya görüntünün onarılabilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Evetse, bozukluğu gidermek için /RestoreHealth anahtarını kullanabilirsiniz.

Bozulmuş Sistem Dosyalarını Onarma

Şu durumlarad bu komutları kullanabilirsiniz;

  • Sistem Dosyası Denetleyicisi bozuksa veya SFC çalışmıyorsa ve sistem dosyaları bozuk olduğu için SFC /SCANNOW sistem dosyalarını onaramazsa ve bileşen deposu problemleri yaşarsanız
  • Aynı Windows Güncelleştirmeleri, güncelleştirme geçmişinde zaten başarıyla yüklendiklerini gösterse de, Windows bileşen deposunun bozulmasını gidermek için yüklenmeye devam ediyor gibi görünüyor.
  • Bir Windows görüntüsü kullanılamaz duruma gelirse, dosyaları güncellemek, sorunu düzeltmek ve Windows görüntüsünü onarmak için Dağıtım Görüntüleme ve Servis Yönetimi (DISM) aracını kullanabilirsiniz.
  • WIM veya VHD dosyasındaki bir çevrimdışı Windows görüntüsünü veya çevrimiçi bir Windows görüntüsünü onarmak için DISM’i kullanabilirsiniz.

Source: Microsoft TechNet.

Bu arada, Windows 10 için ücretsiz FixWin 10‘u kullanabilirsiniz. bir tıklamayla Windows Bileşen Mağazasını onarmanıza izin verir. Microsoft’un Windows Software Repair Tool, sistem bileşenlerini onaracak ve bozuk dosyaları algılayacak, Sistem tarihini ve Saatini yeniden senkronize edecek, Sistem Ayarlarını sıfırlayacak, Sistem Uygulamalarını yeniden yükleyecek ve sistem görüntüsünü bir tıklamayla onarmak için DISM Aracını çalıştıracaktır.

Umarım DISM Nedir ve nasıl çalıştırılır sorusuna cevap verebilmişizdir.

Can Güneş

Microsoft Bulut Teknolojileri üzerine kafa yoran ve bu alanda kendini geliştiren birisi. Çalışıp öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak için bu internet sayfasını kurdum.

Yorumlar kapatıldı.