Exchange Online Disclaimer Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Exchange Online Disclaimer Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Exchange Online’da, kullanıcılar için otomatik olarak imza maalesef oluşturamıyoruz. Fakat bunu disclaimer olarak oluşturabiliriz.

Peki Disclaimer Nedir?

Disclaimer, imza mantığıyla çalışan bir bildirimdir. Daha çok şirketin imajına zarar verecek sorunlara veya yasal sorumluluklara karşı, her mailin altında yazılmış bir bildirimdir. Büyük şirketlerin maillerinde görmüşsünüzdür, “bu mail size ait değilse” gibi sözcüklerle süslenmiş bir bildirim.

Disclaimer ile İmza’nın arasındaki fark nedir?

Aslında oldukça basit bir fark var ve bu büyük oynamalar yapabiliyor. Disclaimer ve İmza arasındaki fark, İmza sizin gönderdiğiniz mailin altına yerleştirili fakat disclaimer ise bütün bir mailin en altına işlenmektedir. Aslında Exchange Online’da sadece bu şekilde çalışıyor da denebilir.

Bütün bir mailin altına yazmasının da şöyle bir problemi oluyor, her zaman mailin en altında oluyor ve çok fazla yanıtlanmış mailde çok altta kaldığı için pek okunmuyor.

Exchange Online’da Disclaimer nasıl ayarlanır?

Bu işlemi yapabilmemiz için kural oluşturmamız gerekecektir. Kural olutşruma hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

  1. “Exchange Yönetim Merkezi > Posta Akışı > Kurallar” menülerinde ilerleyin,
  2. Yeni kural oluşturmak üzere + ikonuna tıklayın ve “Bildirimleri uygula…” şablonuyla ilerleyin,
  3. İlettiğim ekran görüntüsünü referans alarak kuralı düzenleyin,
  4. Bildirim metnini HTML kodları ve attribute’lardan faydalanarak şu şekilde belirledim, siz de yapınıza göre değiştirebilirsiniz:

<br>%%DisplayName%% | %%Title%%

<br>%%Email%%

<br>PeakUp Information Technologies

5- “Şu koşul dışında” bölümünde, örnek olarak “PeakUp Information Technologies” metni geçiyorsa, kuralın tekrar etmemesi yönünde bir ayar yaptım. Aksi takdirde, kural, gönderilen her email’de, yanıtta ve forward’da çalışacağı için, disclaimer (bildirim metni) tekrar tekrar eklenecektir.

İleteceğim şu makaleden de faydalanabilirsiniz:

Tekrar vurgulamak isterim ki, bu ayarı gerçekleştirirseniz, halihazırda Outlook’larda kullanılan imzaların altına bu disclaimer (bildirim metni) ayrıca eklenecek, Outlook imzalarını iptal etmeyecektir.

Yukarıdaki şekilde kuralı oluşturduğunuzda sadece şirket içindeku kullanıcılara gönderildiğinde disclaimer ayarlanacaktır. Fakat, siz kuralı kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Unutmayın, bu bir imza değildir ve imza olarak kullanmanızda çok işinize yaramayacaktır.

Umarım faydalı bir makale olmuştur,

Keyifli çalışmalar dilerim.

Can Güneş

Microsoft Bulut Teknolojileri üzerine kafa yoran ve bu alanda kendini geliştiren birisi. Çalışıp öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak için bu internet sayfasını kurdum.